Kinderen, jongeren en de Senaat

De Senaat zet geregeld zijn deuren open voor kinderen en jongeren. Elk jaar kan het Scholierenparlement er terecht, vullen de kinderen van Place aux enfants het halfrond en bezet het Jeugd Parlement Jeunesse de wandelgangen en vergaderzalen. Door rollenspel en discussie maak je daarbij concreet kennis met de werking van het parlement en het samenleven als burgers.
Kinderen en jongeren nemen ook deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand op 11 november.
En natuurlijk zijn ze, samen met hun ouders, meer dan welkom op 21 juli, nationale feestdag en opendeurdag in het federaal parlement.

Hier vind je een overzicht van de voorbije events.

~ ~ ~

11 november 2017

Kinderen herdenken de Wapenstilstand

Op 11 november herdachten 400 oud-strijders en kinderen van 10 tot 12 jaar uit alle provincies de Wapenstilstand.
In de voormiddag legden kinderen bloemen neer aan het Graf van de Onbekende Soldaat ter nagedachtenis van alle slachtoffers uit beide wereldoorlogen en de gesneuvelde militairen in vredesoperaties en humanitaire operaties sinds 1945.
Daarna volgden in de Senaat een evocatie over de Groote Oorlog en een film over senator en advocaat Alexandre Braun, verdediger van verzetslieden tijdens de Groote Oorlog.
Twee kinderen lazen een getuigenis van een jong kind geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog en Thierry Coppieters ’t Wallant gaf een aangrijpende getuigenis over zijn jeugd in oorlogstijd.
Fotoreportage

Wil je meer weten over de herdenking op 11 november? Download dan deze speciaal voor jou ontworpen brochure.

Meer events.